2019 Rady realitní makléřky (10): Jak vybrat realitní kancelář nebo makléře

Pořídili jste si letos nemovitost? Chcete kupovat dům, byt či pozemek? Nebo naopak prodávat? Víte, jak si správně vybrat spolehlivou realitní kancelář nebo profesionálního makléře? Pokud ne, poradí vám realitní makléřka a jednatelka trutnovské firmy I. Krkonošská realitní Eva Danielisová.

Zjednodušeně se dá říct, že klíčové je hledat mezi členy Asociace realitních kanceláří České republiky (ARK ČR). Tak jako některá řemesla a právníci mají profesní sdružení, které dává jasná pravidla pro jejich činnost, tak i makléři a realitní kanceláře mají profesní sdružení - asociaci.

Každý člen, tedy realitní kancelář, musí splňovat podmínky pro přijetí. Ne každá realitní kancelář, resp. realitní makléř se jim ale chce podřizovat. Za zmínku stojí například nutnost povinného pojištění profesní odpovědnosti, povinné profesní vzdělávání a pravidelná re-certifikace. Členství v ARK ČR nevzniká pouhým zasláním přihlášky. Člen asociace má svá práva, ale také povinnosti. To chrání spotřebitele. Tedy právě Vás - vlastníky prodávané či pronajímané nemovitosti a kupujícího!

Pro zajímavost etický kodex realitního makléře ke stáhnutí ZDE.

Aktuality ze světa realit

1. Horkou novinkou je zrušení předkupního práva, což má velký vliv na realizaci prodejů spoluvlastnických podílů.

2. Poslanci zrušili daň z nabytí nemovitosti, která byla 4% z kupní ceny nemovitosti, zachovali daňové odpočty u hypoték.

Aktualita od nás z kanceláře

Klademe důraz na profesionalitu a odbornost, proto jsem posílila náš tým o nového člena Mgr. Karla Havla. Coby rodilý Trutnovan se práci v realitách věnuje už od roku 1997, tedy téměř již od doby ukončení svých vysokoškolských studií na pražské Karlově univerzitě. Možná si jeho hlas ještě pamatujete z Rádia Černá Hora, kde v pravidelných relacích nabízel nemovitosti realitní kanceláře Dobré Bydlo.

Zastavte se na kávu v naší kanceláři. Nebojte se nás oslovit, přijít a poradit se s jakýmkoliv Vaším „realitním problémem“. Nezávazné konzultace u nás probíhají každé úterý v době mezi 13. až 15. hodinou, případně nám předem zavolejte. Těšíme se na Vás!

Krásné léto Vám přeji!

ZDARMA KONZULTAČNÍ HODINY
Každé úterý od 13 do 15 hodin
Přednost mají předem telefonicky objednaní.
Těšíme se na Vás!

Eva Danielisová
majitelka a realitní makléřka s více než 25letou praxí
členka asociační rady ARK ČR

I.KRKONOŠSKÁ REALITNÍ spol. s. r. o.
Pražská 88, Trutnov
tel: +420 776 328 418
tel: +420 499 732 407
[email protected]
www.krkonose-reality.cz


https://trutnovinky.cz/zpravy/z-trutnova/2020/cervenec/rady-realitni-maklerky-7-jak-vybrat-realitni-kancelar-nebo-maklere/